מסע השלום הגיע לנגב המערבי / עוטף עזה. בבוקר הגענו ליישוב כרם שלום – ישוב מעורב של חילונים ודתיים, שבינו לבין רצועת עזה מפרידה חומה.
את האירוע פתחה גילי זיון מיישוב סעד, אחריה דיבר ראש מועצת אשכול, גדי ירקוני, שברך אותנו על קיום האירוע "דווקא בימים כאלו כשהמתיחות עולה וגועשת" והקשר הרציף שלנו עם תושבי האיזור, כמו כן הדגיש את החשיבות בהחזרת הבנים מעזה (מסדר הדר).

גאולה רבי מכרם שלום הסבירה על כרם שלום כישוב משותף של כ-40 משפחות דתיות וחילוניות:
"מקווים שיום אחד בעתיד החומה הזו לא תהיה כאן יותר. את החומות בינינו הדתיים והחילוניים בישוב שלנו כבר המסנו, מקווים שיום אחד נמיס את החומות שבינינו לבין השכנים שלנו"

לבסוף דיברה האמנית רות כץ קליין, שיצרה את שבלונות היונים בהשראת היונה שיצרה בחולות ימית ב1982.
לאחר מכן, צבענו יונים לבנות על החומה עם כמה מילדי המקום.


משם המשכנו למיצג קירות ימית – שריד מבתי ימית שפונו בעקבות הסכמי השלום עם מצרים. שמענו מרות כץ קליין על חוויותיה מהפינוי והיוזמה להקמת המיצג. ההבנה שהקירות מסמלים את מחירי השלום אבל גם את התקווה שהשלום אכן אפשרי.


לבסוף הגענו לאנדרטת החץ השחור ליד שדירות. שם קיימנו מעגלי שיח מרגשים עם תושבי האיזור ועצרת בה דיבר אופיר ליבשטיין ראש מועצת נגב, על החשיבות של סיוע ומתן תקווה לתושבי עזה, שרה עברון מקיבוץ סעד, מזכירת הקיבוץ הדתי, דיברה על חשיבות השמחה והתקווה גם בתקופה זו.
נציגות צוות אדם ומקום בדרום של נשים עושות שלום סיכמו את הפעילות שנעשתה השנה – בסיורים ומפגשים רבים עם תושבי המקום ונוכחות קבועה בימי שישי אחת לחודש, בקבלות השבת של משפחת גולדין ומסדר הדר. את האירוע ליוו בריקוד – רקדני אנסמבל אדמה משדרות, ליוו בשירים – אלי קראוס ועידן ג'יימס, יעל דקלבאום ומירה עילבוני.

