נראה שהבחירות הקרובות עוסקות רק סביב הקורונה או מי יעמוד/תעמוד בראש המחנה. הדרום כרגע שקט ופורח, והמועמדים אולי שכחו מה עובר על תושביו, אבל אנו לא שוכחות ומקיימות סדרת סיורים ומפגשים עם תושבי ותושבות האיזור, בפרוייקט שנקרא: אדום ומקום בדרום – נשים עושות שלום בעוטף עזה.
מוזמנות ומוזמנים להצטרף – עקבו אחר ההודעות בדף האירועים ובפייסבוק.
כותבת חברתנו אביטל בראון, לאחר הסיור הראשון:
"יצאנו מהסגר, יצאתי מהזום, כי כדי לעשות שלום, ולהבין את המורכבויות של הדרום, צריך לצאת מאזור הנוחות, וגם להריח את פרחי האביב בדרום.
פגשנו תושבים מהאזור והתרגשנו מהסיפורים שסיפרו כמה מהם.
משה עציון סיפר על בנו זאביק שנהרג ביום האחרון של מלחמת צוק איתן. זאביק שהגיע עם משפחתו לנירים בגיל 13, היה דמות מוכרת ואהובה על חברי הקיבוץ כמו גם על תושבי הסביבה. כרבש"צ (רכז ביטחון שוטף צבאי?) דאג למיגון ולביטחון של החברים והילדים בקיבוץ לפני צוק איתן ובמהלך המלחמה. סמדר, אחותו של זאביק, וחברו ממפלסים הוסיפו סיפורים על הסיוע שהושיט תמיד לכל מי שהיה זקוק לעזרה בקיבוץ ובאזור כולו.
אלמוג, רכזת הקליטה בנירים, הגיעה לקיבוץ ימים ספורים לפני צוק איתן כצעירה עליזה וחפה מכל פחד. כעת, כאם לשני ילדים שאחד מהם חווה טראומה קשה בעת מתקפת טילים, היא מבינה את הפחדים והקשיים שהמצב הביטחוני מטיל על תושבי האזור אך גאה לספר גם על הקהילה התומכת, על איכות החיים הגבוהה 360 ימים בשנה ועל משפחות צעירות שמבקשות להיקלט בקיבוץ למרות הסכנות.
רוני קיסין ומיכל שבאו לפגוש אותנו מכרם שלום פועלות לחזק את הישוב שלהן במשפחות נוספות. כרם שלום הנמצא בצומת הגבולות ישראל- רצועת עזה-מצרים חווה בעבר כמה גלי התיישבות ונטישה. כיום גרים בו תושבים חילונים ודתיים שמצאו דרך לחיים בצוותא תוך כיבוד אורח החיים של כל קבוצה. המקום המרוחק משווע לתושבים נוספים ורוני מזמינה את נשים עושות שלום לבוא לבקר בישוב היפה והמרוחק.
אם חפצתן לפגוש אהבת מולדת וציונות ללא מרכאות, סעו לעוטף עזה ודברו עם התושבים.
רשמים מסיור של אדם ומקום בדרום ב-23.2.2021 – בסרט שערך צוות הפרויקט
שוב במסגרת פרויקט אדם ומקום בדרום – נשים עושות שלום בעוטף עזה, בחוה"מ פסח (29.3) יצאנו לסיור מעברים וגדר בין נתיב העשרה לכרם שלום.
הפעם השתתפו (בעיקר) נשות ירושלים.
למדנו שלמרות הקשיים, אנשים עם דעות שונות מנסים ומצליחים לרקום חיים משותפים.
מצורפת מצגת מסכמת: המילים, הא/נשים, הרוח.