גם השבוע ״צבעו״ חברות ״נשים עושות שלום״ את מסדרונות הכנסת ויציע הקהל בלבן וטורקיז, והפעם נפגשו עם חברת הכנסת רחל עזריה, מכולנו.
שלושים וחמש נשים מכל רחבי הארץ שמעו מעזריה על החוויה הסקסיסית שליוותה את התמודדתה לראשות עירית ירושלים. היא חלקה עם חברות התנועה מקצת מההערות המיזוגניות והשובניסטיות מנת חלקן של נשים שמנסות להיכנס למוקדי הכוח, ההשפעה וקבלת ההחלטות.
לשאלה על עמדתה ביחס להסכם המדיני - אחת ממטרות תנועת נשים עושות שלום - אמרה עזריה כי למרבה הצער החברה הישראלית אינה בשלה עדיין להגיע להסכם בשל שסעים עמוקים סביב סוגיית הזהויות הישראלית והפלסטינית והוסיפה שאין כרגע מנהיגות שתוביל מהלך כזה. מההיכרות עם ההסכם בצפון אירלנד מחד, והפוליטיקה הישראלית מאידך, יש מקום, אמרה, לכוחות רחבים מן הציבור להביא לשינוי בתחום הזה.
זה השבוע השלישי ברציפות - מתחילת מושב החורף של הכנסת - שחברות מתנועת נשים עושות שלום מגיעות לישיבות ועדות הכנסת, ליציע הקהל במליאה ובעיקר לפגישות אישיות עם חברי הכנסת. עשרות נשים לקחו חלק בפעילות הזאת, שהיא אחת הפעילויות המרכזיות של התנועה שנועדה ליצור לא רק נראות בקרב מקבלי ההחלטות והמחוקקים, אלא גם להציג בפניהם את התנועה ולהציב בפניהם את שתי המטרות העיקריות: חתירה להסכם מדיני מכבד לסיום הסכסוך עם הפלסטינים ושילוב נשים במוקדי קבלת החלטות.
לחלק גדול מהנשים זהו הביקור הראשון שלהן בבית המחוקקים והזדמנות פז לא רק לראות את הפוליטיקה בפעולה, אלא גם להשמיע את קולן. השבוע היו אלה נשים מכפר תבור, בית זרע, אשדות יעקב מאוחד, נווה אור, דגניה א׳, שער הגולן, מעלה גלבוע, תל אביב, גבעתיים, מודיעין, כפר סבא הרצליה וירושלים.
"בקש שלום ורדפהו" (תהילים לד טו)
זו חובתנו כנשים, כאימהות וכאזרחיות
הצטרפו אלינו!
"פסילתן על הסף של חלופות בתחום המדיני בלי שאלה הוצגו לקבינט, מנעה מחברי הקבינט לשקול חלופות אלו ולדון בסיכוייהן וסיכוניהן"
מתוך דו"ח מבקר המדינה על צוק איתן.