שיחה עם עזה בימי קורונה

 

אורנה אשכנזי מדווחת: בתחילת אפריל קיימנו מפגש וירטואלי עם נועה גלילי מארגון גישה ומוחמד מעזה, שותפה של נועה לעבודה בארגון,  במטרה לשמוע על החיים בעזה בצל הקורונה.  במפגש זום השתתפו  כחמישים חברות בצוות המאה של נשים עושות שלום,

נועה סיפרה על ארגון גישה – ארגון זכויות אדם ישראלי שמטרתו להגן  על הזכות לחופש תנועה בגדה המערבית ובעיקר בעזה, זכות המעוגנת במשפט הבינלאומי ובמשפט הישראלי.  במישור המשפטי פונה עמותת גישה לרשויות  המדינה ולבתי  משפט בשמם של אנשים וארגונים אשר זכויותיהם נפגעות. בהתדיינויות המשפטית מתבססת גישה על המשפט הישראלי, המשפט הבינלאומי בדבר זכויות אדם והמשפט ההומניטרי.

במישור הציבורי, פונה העמותה לכלל האוכלוסייה ולמעצבי דעת הקהל באמצעות פרסומים בכלי התקשורת השונים. כמו כן פונה  גישה באופן ישיר למקבלי החלטות ולבעלי תפקידים בכירים, על מנת לקדם מדיניות הנותנת ביטוי הולם    לזכויות אדם. לפעילות של גישה השפעה רחבה על גישה לחינוך, למקורות פרנסה, לטיפול רפואי ולאיחוד משפחות.

נשים בעזה. צילום: Activestills

 

מוחמד, תושב עזה שנולד וגדל בה, פנה אלינו כשכנות  וביקש שנדאג גם לסובבים אותנו. מגפת הקורונה אינה מכירה גבולות וכדי להיאבק בה יש לעבוד בשיתוף פעולה. עזה בסגר מאז 2007  ולכן במגפת הקורונה מספר הנדבקים קטן. ב-5.4 היו 12 נדבקים שמתוכם 5 כבר החלימו.

לדבריו של מוחמד, הבידוד בעזה נעשה בצורה טובה והרשויות מנהלות את המשבר בצורה טובה גם בתקשורת. מאידך, יש רק 65 מכונות הנשמה מהן 80% משמשות לטיפול בחולים אחרים. אין מספיק מסכות  ובשעה זו נבנים בתי חולים שדה, כדי להתכונן להתרחבות ההדבקה.

מוחמד סבור שעל ישראל לקחת אחריות למצב בעזה. יש בעזה ארגוני נשים ונע"ש כתנועת נשים יכולות לפעול ולעזור בשיתוף פעולה עם ארגונים אלה. נועה ומוחמד ישמחו לעזור לנו להתחבר לארגונים אלה.

נועה פנתה אלינו בקריאה לעורר מודעות ציבורית לגבי המצב בעזה, להשתמש בקשרים שלנו, לכתוב לחברי כנסת ושרים, לתאר את המצב ולקרוא להם לפעול למניעת אסון הומניטרי