תנועת נשים עושות שלום קוראת למנהיגים לפעול להרגעת המצב ולבחון חלופות מדיניות שיבלמו את ההתדרדרות למלחמה ; "שבע שנים חלפו מאז צוק איתן, ולא היה ניסיון לקדם פתרון אחר מלבד סבב לחימה נוסף, ששוב יוביל לאותה התוצאה הצפויה . באחריות המנהיגים להפוך כל אבן לפני הבחירה במלחמה " ;
התנועה מקדמת בכנסת את חוק חלופות מדיניות תחילה.
פעילות התנועה ממרכז וצפון הארץ מזמינות את תושבי הדרום להתארח בבתיהן
על רקע ההסלמה הביטחונית, תנועת נשים עושות שלום יצאה בדרישה לממשלה לפעול באופן מידי להרגעת המצב ולקדם חלופות מדיניות שיכולות להבטיח פתרון ארוך טווח שיוביל לשקט וביטחון לתושבי הדרום ומדינת ישראל.
"שבע שנים עברו מאז צוק איתן ואף רגע של שקט יחסי לא נוצל לחיפוש פתרונות של שלום, חלופות מדיניות ארוכות טווח. זה מחדל שכולנו משלמים עליו את המחיר !" אמרה ד"ר יעל ברוידא-בהט, מנהלת שותפה בתנועת נשים עושות שלום. "אנחנו דורשות מהמנהיגים לפעול באופן מידי להרגעת המצב, להפסיק לעשות שוב ושוב את אותם הצעדים ולצפות לתוצאה שונה. הניסיון מלמד שאין פתרון צבאי לקונפליקט מדיני ולכן חייבים לקדם חלופות מדיניות ולחתור לפתרון מדיני ארוך טווח שיבטיח שקט וביטחון לתושבי הדרום ולמדינת ישראל כולה. באחריות המנהיגים להפוך כל אבן לפני הבחירה במלחמה . כבר למעלה משבועיים שהמתיחות הולכת וגוברת, והיו הזדמנויות ליזום וליישם חלופות מדיניות, אבל הקבינט המדיני-ביטחוני התכנס רק כאשר חלה הסלמה חמורה."
בשנה האחרונה התנועה קידמה בכנסת את הצעת החוק חלופות מדיניות תחילה, שתחייב את הממשלה לפתח ולבחון חלופות מדיניות בעתות שגרה וחירום. "יש חוזה אזרחי בין האזרחים למדינה. אנחנו נבוא להילחם, ובתנאי שאתם תהפכו כל אבן כדי לוודא שהמלחמה אכן הכרחית" מסבירה עו"ד תמי יקירה, ממנסחות הצעת החוק, חברת תנועת נשים עושות שלום "הבעיה היא שהחוזה הזה מופר, והמדינה לא פועלת ליצירת חלופות מדיניות שיאפשרו להימנע מלחימה. הדרך היחידה לנצח מלחמה היא למנוע אותה!"
"הצעת החוק מבוססת על מחקר רחב היקף בו מעורבים יותר מ- 50 בכירים במערכת הביטחון, ביניהם אלופים במיל., בכירים במל"ל, ופוליטיקאים עם ניסיון בוועדות חוץ ובטחון ובקבינט המדיני בטחוני. מהמחקר עולה בצורה מובהקת שלאורך שנים רבות קיים כשל מתמשך באופן קבלת ההחלטות בנושאים מדיניים-ביטחוניים: לא נערכת עבודת מטה מקיפה ומקצועית אשר כוללת בחינת מגוון עמדות ודעות; לא מתקיימים דיונים אסטרטגיים סדורים; לא מתקיימים תהליכי בקרה מספקים, באופן שלא מאפשר לימוד והפקת לקחים."
"רק בשבוע שעבר קיימנו אירוע בנחל-עוז בהשתתפות עשרות תושבי עוטף עזה, שדרשו, ובצדק, פתרון ארוך טווח שיוביל ליציבות ולחיים נורמטיביים בדרום. בקריאתנו אנחנו מייצגות את הרוב הדומם, השואף לעתיד טוב יותר ולא לסבבי מלחמה חוזרים" סיכמה ברוידא-בהט.