אחד האתגרים המשמעותיים, ולא רק בימי קורונה, הוא ההתמודדות עם שינויים רבים ותכופים בתחומי חיים שונים, במיוחד לנשים. המפגש נועד להציג כמה היבטים וכיווני חשיבה בנושא זה.
חמש נשים נפלאות, מתחומים עשייה שונים הציגו את היבטים שונים של הנושא ורעיונות להתמודדות עם הסביבה המשתנה. השתתפו: ד"ר אוקי מרושק, ד"ר ורדה סעדה, ד"ר טובה בנסקי כולן חוקרות מהאקדמיה, עו"ד אלינור ארזי מרצה ומשפטנית וחמוטל גורי יועצת ארגונית.
ד"ר אוקי מרושק, מנהלת שותפה במכללת אדם הדגימה כיצד תוכניות החינוך לדמוקרטיה שבפועל מגבירות את הסטריאוטיפים במקום לפרק אותם, גורמות לשימור יחסי הכוח בחברה. ניתוח מגדרי הוא כלי לפענוח חדש של החברה הישראלית, שמביא איתו שינוי תודעתי.
ד"ר ורדה סעדה, מרצה במכללה לחינוך ע"ש קיי הציגה את השינויים וההתקדמות שהתרחשו אצל נשים בדואיות בדרום הארץ שהופכות להיות משכילות יותר. הנשים המשכילות נכנסות לתפקידים בכירים יותר בארץ ובעולם ועדיין אינן משתלבות בפוליטיקה המקומית או הארצית.
עו"ד אלינור ארזי הדגימה את הדרכים שבהן נשים, גם צעירות משכילות, נתונות עדיין להתייחסות פטרונית לא נעימה מגברים במערכות בהן הן נמצאות. הדרך לצאת ממצבים אלה היא בעיקר תוך מודעות לדרכי הפניה אליהן…."עוד לא יצאתי עם תימניה…" והתמודדות עם הגברים האלה בגישה של שוות מול שווים.
חמוטל גורי חברתנו תיארה נפלא את תרומתן של הרשתות החברתיות להעצמת נשים. רשתות של תמיכה הדדית ורשתות סיוע בקידום נשים בעזרת נשים.
ד"ר טובה בנסקי,הציגה את המצב שבו לנשים אין נגישות למערכות כח משמעותיות כשהמחאה היא במה להעברת המסר לבעלי הסמכות. היציאה למרחב הציבורי של האישה כמו במחאות, מלווה לעיתים בתגובות שליליות, אך מהווה כלי להשגת מטרות, כמו החלטת האו"ם 1325.
מבנה הערב הדינמי – הרצאות קצרות, שאלות ממוקדות מהקהל ותשובות המרצות פתח בפנינו עולמות בנושאים כמו דמוקרטיה, נשים בדואיות ונשים צעירות במערכות יחסים. היה מענין ומעורר מחשבה. המשובים הרבים הדגישו את התוכן העשיר שהוצג במפגש יחד עם רצון לשמוע עוד מכל מרצה בתחומה.
את הערב ארגנו יחד אתי השותפות מצוות 1325 צוות דן של נשים עושות שלום: חנה הוינו, חנה פנחסי ואורלי מוזס.