הצטרפתי לנשים עושות שלום עם הקמת התנועה ב-2014 וברכבת לשדרות הרגשתי כי בחרתי נכון.
באותה שנה התלבטתי אם לצאת לגמלאות או להמשיך בעבודתי במפעל כבירן (יציקות דיוק אלומיניום לתעופה). ידעתי שאם אמצא ארגון מתאים להשקפתי החברתית ויתאימו לי עקרונות הפעולה שלו – אבחר בגמלאות, כדי שיהיה בידי הזמן להתנדב ולעשות. מצא חן בעיני שתנועת נשים עושות שלום חורטת על דגלה לא עוצרות עד הסכם מדיני, כשבסיס ההסכם הוא זכות ההגדרה העצמית של שני העמים. הכרתי את הסכם השלום המכיל שהושג באירלנד ואת החלטת מועצת הבטחון של האו"ם 1325, הייתי קשורה גם לפעילות המשמר החברתי בכנסת (מעקב אינטרנטי אחר פעילות חברי הכנסת) והערכתי שאם כל אלה יקבלו ביטוי במטרות התנועה תהייה זו תנועה חדשה, שונה מהארגונים הקיימים.
אני חברת קבוץ כברי. נולדתי בבית הערבה ההיסטורית שחבריה הקימו ב- 1949 את הקיבוצים גשר-הזיו וכברי. אני נשואה לאישי דניאל ולנו ארבע בנות ועוד בת שאימצנו. בזכות כולן יש לנו נכדים חמודים. במקצועי אני כימאית ועסקתי בהוראה ובתחומי איכות מים ומטלורגיה. כן מילאתי תפקידי ניהול חברתיים בכברי ובאזור הגליל המערבי. לאורך השנים הייתי פעילה ככל שיכולתי בנושאים שונים בעיקר בעלי גוון פוליטי.
בנשים עושות שלום הצטרפתי לצוות "שמות לב" וכשהתפניתי עברתי לפעילות אזורית. בסמינר בונות עתיד משותף, הכרתי נשים חדשות, השכלתי ונהניתי מרוח מדרשת אדם. בשלוש השנים האחרונות אני מרכזת את פעילות התנועה בגליל מערבי. לא יכולתי לעמוד בפני בקשתה של רונית פוליצר שהנהיגה אותנו ברוב נעם ו…הסכמתי.
הגליל זרוע בפסיפס של ישובים וקבוצות אוכלוסיה: יהודים דתיים, מסורתיים וחילונים וישובים ערבים נוצרים, מוסלמים ודרוזים. פעילות התנועה באזור מעשירה את יחסי השכנות בין תושבי ותושבות הישובים האלה בשפה מקרבת שמאפשרת להכיר ולהכיל את השונה תוך שיתוף פעולה להשגת מטרות מוגדרות. הפעילות שלנו כוללת:
- מעגלי שיח שמתקיימים אחת לחודש. נכון להיום יש לנו 3 מעגלים: "קפה נור" ו- "שיח מע-טעם" עם דגש על אקטיביות נשית במרחב הציבורי ומעגל "קפה מדיני" בהיבט יותר פוליטי (לא מפלגתי). לכל מעגל צוות קטן שמפעיל אותו ובכל מעגל יש קבוצה קבועה של א.נשים, פתוחה להצטרפות של חדשים.
- סעו לשלום – עמידה בצמתים
- מפגשי שטיח השלום המתקיימים בעיקר במועדונים (נעמ"ת, גמלאים, נוער).
- "סיירת הרשמה" לאירועים אזוריים מזדמנים. בשנה האחרונה הוסבה הסיירת למערכות הבחירות. היינו כמעט בכל הכנסים וכל הנוכחים בכנסי הבחירות שמעו את שאלותינו עם הסבר קצר מי אנחנו.
- נסיעות לכנסת נשים
- בתכנית: אירוע אזורי בנושא חוק החלופות
- בימים אלה אנחנו מחדשות את הקשר שלנו למכינות
יש לנו באזור צוות "קטן" (כך קוראים לו) להתייעצות שוטפת וקבוצה של פעילות הנפגשות אחת לרבעון ובונות תוכנית פעולה שנתית. בגליל המערבי פעילה לאורך שנים קבוצת נ.ע.י.מ.ה של נשים ערביות ויהודיות מישובי האזור, רובן הצטרפו לתנועת נשים עושות שלום. אנחנו שומרות על קשר עם ארגוני נשים באזור ומשתפות איתן פעולה בנושאים משותפים.
קבלת חוק הלאום בכנסת היא אבן נגף באזורנו, בעיקר בקרב חברותינו הלא-יהודיות. לדעתי, דרישה לתיקון החוק ברוח מגילת העצמאות יהיה מסר נכון לתנועה. אנחנו רואות בתחושת הסולידריות בין קבוצות האוכלוסין בגליל נדבך חשוב לחיים משותפים ועוגן להרחבת שורות התנועה. דרכנו עוד ארוכה.
בתקווה כי תתקיימנה בנו מילותיה של המשוררת רחל: נִיבִים דּוֹבְרִים אֵלַי: זִרְעִינוּ בְּמַעֲנִית לֵבָב; וְיוֹם יַגִּיעַ וְהָיִינוּ לְשִׁבֳּלֵי זָהָב.
חג שבועות שמח ועיד אל-פיטר מבורך