סיכום פעילות צוות קשרי חוץ שנת 2019 / לילא ברינר סולימה ודינה בן יקיר

צוות קשרי חוץ עוסק בפיתוח ותחזוקת הקשרים של תנועת נשים עושות שלום עם גופים ויחידים, ברחבי העולם. בשנת 2019 מנה הצוות כ-22 נשים והפעילות התבצעה ב-4 תתי צוותים: תומכות, ביקורים, דיפלומטיה ונסיעות. דינה בן יקיר ולילא ברינר סולימה ריכזו את פעילות תתי הצוותים וייצגו את הצוות בכל המפגשים וההתכתבויות עם ההיגוי, ריכוז צוותי השירות וכלפי חוץ.

פעילות עם צעירים בארגנטינה

במהלך שנת 2019 תת צוות ביקורים בהובלת לאנה זילברמן תיאם מפגשים בין נציגות התנועה לבין 29 קבוצות, מארצות הברית, מאוסטרליה, מגרמניה, מצרפת ומדרום אפריקה, שביקשו ללמוד על פעילות התנועה בזמן ביקורן בארץ וחלקן אף תרמו כספים לתנועה. כמו כן התקיימו 17 פגישות אישיות עם תומכות מארגנטינה, ארצות הברית, גרמניה, אנגליה, איטליה וספרד. לאחרונה התקיימו שתי פגישות נוספות בנתיב העשרה ובירושלים בתיווכה של ויויאן סילבר.

תת צוות תומכות, בהובלת אנאבל פרידלנדר, דיווח על פעילות ענפה של קבוצת תומכות בארגנטינה בהובלתה של אדריאנה פורטל. הפעילות בארגנטינה מתבצעת בכל רחבי המדינה והתמקדה השנה בעבודה עם תנועות הנוער ובפיתוח קשרים עם הסוכנות היהודית המאפשרת הגדלת החשיפה לפעילות נשים עושות שלום. ישנם גם ניצני פעילות של קבוצת תומכות בצ'ילה

חברות התנועה, אסתר דינר ורות קירשנבאום, נענו לבקשה של תומכות בספרד והציגו את התנועה במפגש של  JCAll בברצלונה ומימנו את הנסיעה מכיסן. הן התקבלו באהדה רבה בקרב כל משתתפי המפגש. התומכות בדרום ספרד, יחד עם אדריאנה פורטל מארגנטינה, עסוקות כרגע בהכנת מפגש בטולדו במאי 2020.  חברת התנועה שרית בלום הרצתה על התנועה בפני FILIA, ארגון פמיניסטי גדול באנגליה במסגרת נסיעה פרטית.

אנחנו שומרות על קשר באמצעות עדכון תקופתי לתומכות רבות בארה"ב, גרמניה, צרפת, אנגליה ואיטליה. דף הפייסבוק  Women Wage Peace World Wide Supporters, שיזמה ומתחזקת אורנה רז, מונה 1,352 תומכים ותומכות ממדינות בכל העולם. ראוי לציין שהצטרפו עשרות תומכות נוספות בעקבות המפגשים עם חברות תנועה שייצגו את התנועה בנסיעות לארה"ב, לגרמניה, לנורבגיה ולדרום אפריקה.

משלחת לדרום אפריקה

תת צוות נסיעות, בהובלת אנג'לה ינטיאן, ליווה את נציגות התנועה, שנבחרו על ידי צוותי אד הוק, לייצג את התנועה בארה"ב, בדרום אפריקה, בנורבגיה ובגרמניה.

בין ה15-21 ביוני רוני יבין ונדיה חמדן יצגו את התנועה במפגש חשוב של Jewish Community Relations Council במילוואקי, ויסקונסין.

אהובה תמר בץ יצגה את התנועה בין 29.6-5.7 באוסלו, נורבגיה בסדנה שארגן Alliance for Middle East Peace ובה השתתפו 4 נציגים פלסטינים 4 ישראלים ו4 נורבגיים.

יסמין רובין קופר, ורד איל-סלדינגר, היאם טאונוס ומנאר אבו דחל ייצגו את התנועה בדרום אפריקה בין התאריכים  1.8-7.8 בנסיעה מאורגנת על ידי South African Jewish Board of Deputies. הנציגות השתתפו והרצו בשלל אירועים מול קהלים מגוונים, יהודים, נוצרים ומוסלמים, צעירים ומבוגרים, כולל ראיונות ברדיו וטלוויזיה.

אתי לבני וג'ולט  קאווז'י יצגו את התנועה בקבלת פרס ברמן לשלום  אשר הוענק על ידי קרן Die Schwelle. הן נפגשו עם חברי הקרן, זוכי פרס נוספים וקהל מגוון שהשתתף באירוע.

צוות קשרי חוץ נפגש עם דיפלומטיות

תת צוות דיפלומטיה, בהובלת אתי לבני וורדית קפלן, מפתח ומתחזק את קשרי התנועה עם שגרירויות ובמיוחד עם דיפלומטיות. השנה הוחלט על הקמת פורום מפגשים בנושאים מגוונים כדי להרחיב ולהעמיק את הקשרים עם הדיפלומטיות. המפגש הראשון התקיים ב-12.4 בנושא תוצאות הבחירות ומעורבותן של נשים בפוליטיקה ישראלית.  ח"כ לשעבר, קסניה סבטלובה, והעיתונאית נורית קנטי היו הדוברות. 20 שגרירות ודיפלומטיות מאירלנד, קנדה, ארה"ב, יפן, שוויץ, אוסטריה, הולנד, נורבגיה, סלובניה, אקוודור, קפריסין, פינלנד, שבדיה ודנמרק נוכחו באירוע. המפגש השני של הפורום התקיים ב-25.9 כאשר ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט הציג את תמונת המצב הפוליטית בעקבות סבב הבחירות הנוסף וחברת התנועה ענת סרגוסטי הציגה את נושא יישום החלטה 1325 בישראל ומעורבות התנועה בנושא זה. במפגש זה השתתפו כ-15 דיפלומטיות ממדינות שונות. מפגש נוסף של הפורום מתוכנן ל17.1.2020

בנוסף למפגשי הפורום, חברות תת צוות הוזמנו ויצגו את התנועה במספר אירועים בשגרירויות שונות במהלך השנה כולל מפגש עם שגרירות התומכות בתנועה שיזמה שגרירות פינלנד, השתתפות בפרידה משגרירת אירלנד, Ambassador Allison Kelly, מפגש עם נציגי European Institute for Peace, מפגש עם שגרירת גרמניה, השתתפות ביום העצמאות של לטביה, ספרד, צרפת, ארה"ב ושל מלטה, מפגש אצל השגריר השוויצרי ביוזמת כיאן אלימות נגד נשים ערביות ישראליות, מפגש אצל השגריר השוודי על מעורבות נשים וייצוגן בנושאים ביטחוניים והשתתפות באירוע בשגרירות הספרדית. כל חברות תת צוות דיפלומטיה, אתי ליבני, ורדית קפלן, אנג'לה שרף, סטלה ניסנברג, מירי שרון, עליסה עשת, אמאל ריחאן, פסקל חן ואורלי גילת, תרמו לפעילות הרבה של הצוות.

 השנה פנו אלינו כ25 סטודנטים ממקומות שונים בעולם בבקשות לעזרה בנושאי מחקר הקשורים בחיפוש אחר סיום קונפליקטים וסטודנטים נוספים פנו בבקשה להתנדב ולתרום.  חברת הצוות ד"ר טובה בנסקי נתנה מענה לכל הקשור להכוונה בנושא מחקר.

לסיום, קיבלנו בשורה משמחת כי ידונו בבקשתנו לקבלת מעמד של ארגון מייעץ באו"ם, במסגרת הארגונים הבלתי ממשלתיים, בישיבה הרגילה של הועדה לNGO  בניו יורק בין 20-29 לינואר 2020.

זו בהחלט התקדמות חשובה בתהליך שהחל לפני יותר משנה וחצי על ידי מירי שרון שהיא בעלת ניסיון רב בעבודה עם האו״ם, מרילין סמדג׳ה המקושרת למשרד החוץ ומזל ריינפורד בעלת ניסיון רב ועובדת לשעבר במשרד החוץ.

כולנו תקווה כי בקשתנו תתקבל!