בין מלחמת לבנון הראשונה לסיפוח بين حرب لبنان الأولى وعملية الضم / תמי יקירה – تامي يكيرا

" بين حرب لبنان الأولى وعملية الضم لم تتعلم القيادة العسكرية وأصحاب القرارات أي شيء", Bokra net, 3.6.20

https://bokra.net/Article-1437784?fbclid=IwAR3wv9Qkq_JXtAfCO0yFLyhyKDmJ0bUO2MMWUvhVcWg6aVdeVCEYjzbZ18s

 

בין מלחמת לבנון הראשונה לסיפוח – אמהות מציעות חלופות / תמי יקירה, המקום הכי חם בגיהנום, 25 במאי 2020

"20 שנה ו-1,200 הרוגים אחרי הבוץ הלבנוני אנחנו עומדים כעת בפני סיפוח שטחים בגדה. גם הפעם לא קיימת הצדקה ביטחונית ומוסרית למהלך שעלול להוביל להתלקחות. גם הפעם, אימהות צריכות להציע חלופות

לפני כמעט 40 שנה פלשנו ללבנון. לקח כמעט 20 שנה לצאת משם. חלפו 20 שנה נוספות, והנה אנחנו עומדים שוב בפני מהלך משמעותי שעשוי לגבות מחיר דמים כבד: סיפוח של שטחים בגדה המערבית. והנה השאלה החשובה באמת: האם נקום לשאול "לשם מה" רק לאחר עוד מאות הרוגים? האם לא ניתן לעשות זאת קודם לכן?

מלחמת לבנון החלה כידוע כמבצע מוגבל לכאורה, 40 ק"מ בלבד, כדי לטפל באיום הקטיושות על יישובי הצפון. עד מהרה ההבטחה הזו התחלפה בכניסה לעומק לבנון. הסברה הרווחת כיום היא שמטרת הפלישה היתה מלכתחילה כניסה עד ביירות, כדי להביא לחילופי משטר בלבנון.

18 שנה ויותר מ-1,200 חיילים הרוגים לאחר מכן – יצאה ישראל מלבנון, לאחר שנים ארוכות של התבוססות בבוץ ובקונספציה של רצועת ביטחון שמגנה על הצפון, שנים של מלחמת גרילה חסרת תוחלת.

….

מי שהצליחה להביא לסדקים בקיבעון ולבסוף לניפוץ הקונספציה של רצועת הביטחון, היתה תנועת ארבע אימהות. באומץ, בעוצמה ובנחישות אין קץ השמורה כנראה לאימהות שמגוננות על ילדיהן שנמצאים בסכנת חיים, הכריחה את כל הגנרלים שעסוקים היו בטקטיקה של הגנה על המוצבים, לשאול את שאלת השאלות: "בשביל מה?"

….

והנה אנחנו עומדים כעת בפני החלטה גורלית, נטולת כל הצדקה ביטחונית; נטולת כל הצדקה מוסרית; החלטה שמניעיה האמיתיים הם ככל הנראה פוליטיים – החלטה על סיפוח שטחים בגדה המערבית.

….womensday march 8319 orna shimoni

ואולי גם הפעם מי שבידיהם הפתרון אינם הגנרלים השבויים בעמדותיהם, אלא ממשיכות דרכן של ארבע אימהות – תנועת נשים עושות שלום. גם אנחנו נשים שקמנו להגן על הילדים שלנו, על כל ילדי הארץ הזו, ולפעול להבטחת עתיד של שלום וביטחון.

 

 

בין היתר אנחנו מקדמות את הצעת חוק חלופות מדיניות תחילה. הצעת החוק מבקשת לתת מענה לכשלים בתהליכי קבלת ההחלטות, כגון שקיעה לתוך תפיסות שגויות, היעדר עבודת מטה מסודרת והתעמקות של הדרג המדיני בטקטיקה במקום באסטרטגיה.

יישום המנגנונים המוצעים בחוק יכול להבטיח שחיילים לא ישלחו לקרב מבלי שנבחנו לעומק כל החלופות האחרות, ומבלי שברור שהמלחמה אכן הכרחית."

למאמר המלא באתר המקום הכי חם בגיהנום