הכנסת, בית הנבחרים של מדינת ישראל, היא מוקד לחקיקה, לדיונים מקצועיים על ענייני השעה ולפיקוח על עבודת הממשלה. זה המקום בו אפשר לפגוש את 120 המחוקקים, את הקדקודים של משרדי הממשלה כמו גם נציגי ארגונים ותנועות מכל תחומי החיים הציבוריים.
אל המרחב החשוב הזה זה אנחנו, נשים עושות שלום, מביאות את הדרישה שלנו מנבחרות ונבחרי ציבור: לעשות בחירה אסטרטגית בשלום; לקדם הסכם מדיני מכבד ומוסכם עם הפלסטינים ולשתף נשים בתהליכים מדיניים (ברוח החלטה 1325 של האו"ם). בכנסת אנחנו מציגות את התנועה ואת מטרותיה, ופועלות לגייס חברי כנסת ומובילי דעה לתמוך במטרותינו ולסייע לנו בפורומים השונים.
צוות קשרי ממשל של נשים עושות שלום אחראי לקשר של התנועה עם מקבלי ההחלטות בכנסת ובממשלה, ועושה זאת בכמה ערוצים, הנה כמה מהם:
כנסת נשים:
במהלך מושב הכנסת, מידי יום שני מגיעה קבוצה של עשרות נשים עושות שלום, כל שבוע מאזור אחר בארץ, לכנסת. אנחנו נפגשות עם חברת או חבר כנסת, ואחר כך עולות ליציע הקהל בעת דיוני המליאה. הנוכחות שלנו במשכן מנכיחה את הדרישה שלנו לקידום הסכם מדיני, מגבירה את כוחנו ונחישותנו להשפיע, והפכה אותנו לתנועה מוכרת בקרב חברי הכנסת. כמו כן, הביקור בכנסת מהווה הזדמנות לחברות התנועה להכיר מקרוב את המשכן, ללמוד על עבודת חברי הכנסת ולחשוב יחד על העשייה המשותפת שלנו.
עוד על מפגשי כנסת נשים במושבי הכנסת החולפת אפשר לקרוא כאן
בימים אלו אנו נערכות למושב הקרוב של כנסת הנשים. פרטים נוספים יתפרסמו בקרוב, מוזמנות לעקוב ולהצטרף!
צוות הוועדות:
מרבית עבודת הכנסת נעשית בוועדות וכל שבוע מתקיימים בהן עשרות רבות של דיונים, לפעמים 4 דיונים במקביל כאשר חברי כנסת נכנסים ויוצאים מוועדה לוועדה. כדי לשמוע ולהשמיע בסוגיות הקשורות למטרות התנועה אנחנו נכנסות לדיונים בוועדת החוץ והביטחון (בדיוניה הפתוחים), בוועדה לקידום מעמד האישה, ועדת החינוך, ועדת החוקה, ועדת הכנסת, ועדת העבודה והרווחה ובוועדת השקיפות.
צוות הוועדות מונה למעלה משלושים נשים שעברו הכשרה בסדרי העבודה של הכנסת ובדיבור בפני קהל. כל אחת מאתנו משתדלת להגיע לפחות לוועדה אחת בשבוע כך שבדרך כלל נוכחות בישיבות אחת עד חמש נציגות התנועה.
מדי שבוע אנחנו בודקות את תכנית הדיונים המתפרסמת באתר הכנסת, בוחרות נושאים המשיקים למטרות התנועה ונכנסות לישיבות בתלבושת הבולטת שלנו – חולצה לבנה וצעיף טורקיז. בדיונים לא מעטים אנחנו מבקשות ומקבלות רשות דיבור, מתייחסות לדברי יו"ר הוועדה וחברי הכנסת ומציגות את עמדת התנועה בסוגיה שעל סדר היום.
מעוניינות להצטרף לצוות ועדות הכנסת? מלאו את הטופס שכאן ונהיה איתכן בקשר בקרוב.
חוק חלופות מדיניות תחילה:
חוק חלופות מדיניות תחילה נועד לחייב את מקבלי ההחלטות לבחון חלופות מדיניות לפתרון הסכסוך – בשגרה ובחירום, ולהפנות משאבים של זמן, קשב וכוח אדם לחיפוש חלופות ופתרונות מדיניים. עוד על הצעת החוק אפשר לקרוא כאן.
הצעת החוק גובשה על ידי נשים עושות שלום תוך דיונים והתיעצות עם עשרות מומחיות ומומחים מהזירה הפוליטית, מלב העשייה הביטחונית והמדינית, מהאקדמיה ומעולם המשפט. כל אלה נתנו רוח גבית ותמיכה נרחבת למהלך הזה. חברות צוות הצעת החוק נפגשו בכנסת הקודמת עם רבים מחברות וחברי הבית שרובם תמכו בו והמערכה לקידום החוק תימשך בכנסת ה-21. את התמיכה הרבה לה זכתה ההצעה עד כה מרוחב הקשת הפוליטית אפשר לראות כאן: https://youtu.be/-b8bwrud51M
סיירת הבחירות:
בתקופת מערכת בחירות שהסתיימה ב-9 באפריל התניע צוות קשרי ממשל את סיירת הבחירות: כ-150 נשים עושות שלום מרחבי הארץ כולה השתתפו ביותר מ-160 מפגשים מאילת בדרום ועד קיבוץ ברעם בצפון, מול עשרות רבות של מועמדי המפלגות השונות, מול קהל של אלפי אנשים. הנוכחות הזאת הוכיחה שאנחנו באמת תנועת שטח, נמצאות בכל מקום ודואגות שהנושא המדיני יהיה על סדר היום של הבחירות. הסיירות שאלו את המועמדים על עמדותיהם בנוגע לקידום הסכם מדיני עם הפלסטינים ולגבי מעורבות נשים בקבלת החלטות מדיניות-ביטחוניות. המועמדות והמועמדים לכנסת הבינו די מהר שאנחנו לא מוותרות, שנהיה בכל מקום ונעלה את פתרון הסכסוך על סדר היום של הבחירות. נוכחותנו בכנסים והשאלות ששאלנו חשפו לדוברים ולקהל גם את עקרונות החלטה 1325 ואת הצעת חוק חלופות מדיניות תחילה. דיווחים של הסיירת אפשר לראות כאן.
כמו כן, צוות קשרי ממשל מקיים קשרים עם רשויות מקומיות, עורך מפגשי קתדרה עם מקבלי החלטות ועוד ועוד פעילויות לקידום מטרות התנועה.
והתכניות לחודשים הבאים – עם פתיחת מושב הקיץ של הכנסת ה-21, נחדש את כנסת נשים בפורמט מעודכן, נצרף חברות נוספות לצוות ועדות הכנסת וניכנס לדיונים רלוונטיים של הוועדות השונות, ונמשיך ונקדם את הצעת החוק חלופות מדיניות תחילה. בימים אלה אנחנו מגבשות הצעה למיסוד ממשלת צללים של נשים עושות שלום מול הממשלה הבאה (הצעה שהיא עדיין בשלב גיבוש ראשוני וטרם אושרה כפרויקט). עקבו אחרינו בערוצים השונים והצטרפו לעשייה!