סיכום נסיעה לפסטיבל העיתונות בפרוג׳יה, איטליה, 17-21 באפריל 2024 / יעל ברוידא-בהט

בשבוע שעבר השתתפה יעל ברוידא-בהט, מנהלת שותפה של נשים עושות שלום, בפסטיבל העיתונות בפרוג'ה, שבאיטליה.למה השתתפות נשים בתהליכי שלום היא הכרחית? ולמה חשוב כל כך שהעיתונות תסקר גם מאמצי שלום ולא רק את הלחימה?

בשבוע שעבר ייצגה אותנו יעל ברוידא-בהט, מנהלת משותפת בנשים עושות שלום, בפסטיבל העיתונות העולמי בפרוג׳יה, איטליה. יעל השתתפה בפאנל שהתמקד בתפקיד הקריטי של נשים בעשיית שלום ובסיקור של מלחמות מנקודת מבט מגדרית. יחד עם יעל השתתפו בפאנל גם ניבין סנדוקה, פעילת שלום פלסטינית מ-ALLMEP ומלינה הואט, עיתונאית צרפתייה שסיקרה את המלחמה באוקראינה וכאן באזור שלנו. את הפאנל הנחתה אנט יאנג, המגישה של התוכנית The 51 Percent בערוץ France24.

כותבת יעל:

"ההשתתפות שלי בפסטיבל העיתונות נולדה בעקבות ראיון שהשתתפתי בו בסוף חודש אוקטובר 2023. הראיון התקיים בתוכנית The 51 Percent – תוכנית פמיניסטית באנגלית בערוץ האקטואליה הצרפתי France24. יחד איתי השתתפה באותה תוכנית גם ניבין סנדוקה מארגון Allmep. אנט יאנג, המגישה של התוכנית, שראיינה את שתינו באוקטובר, ביקשה מאיתנו להגיע לפסטיבל העיתונות כדי לשכפל את הראיון ולהציג למשתתפי/ות הפסטיבל את מאמצי השלום שממשיכים כל הזמן בשטח – קול שהעולם כיום כמעט לא שומע וחשוב שעיתונאיות ועיתונאים יכירו אותו ויתחילו לסקר אותו יותר. 

 

הפאנל שלנו התקיים ביום חמישי (היום השני לפסטיבל), יחד איתנו בפאנל בפסטיבל השתתפה גם מלינה הואט, עיתונאית צרפתית שסיקרה את המלחמה באוקראינה וגם את המלחמה אצלנו. במהלך הפאנל דיברנו הרבה על מאמצי השלום בשטח, על העבודה עם נשות השמש, על ההכרח של השתתפות נשים בתהליכי שלום, על האחריות של הקהילה הבינלאומית לתמוך באופן פעיל בקידום תחילת מו״מ ועל האחריות של העיתונאיות והעיתונאים לסקר גם שלום ולא רק מלחמות כדי לשנות את התפיסה הרווחת כיום שבאזורנו יש רק מלחמה ואין סיכוי לשלום. 

הפאנל המלא, כולל השאלות מהקהל, ניתן לצפייה כאן: https://www.youtube.com/watch?v=AEgRPr8RqT8 

 

לאחר הפאנל ולאורך הפסטיבל קיבלנו תגובות מאוד חיוביות על הפאנל. העובדה ששתי נשים, ישראלית ופלסטינית, הגיעו יחד לפסטיבל והיו יחד בפאנל היוותה הפתעה מאוד גדולה עבור רוב המשתתפות/ים שמכירות/ים רק את קולות המלחמה מהאזור שלנו. במובן הזה, עצם ההשתתפות הייתה בעלת ערך גדול מאוד. "

 יעל השתתפה בפאנלים נוספים, כמו זה שעסק בעיתונות ערבית עצמאית והתמקד בסיקור המלחמה בעזה ואחר שעסק בסיקור מלחמות.

יעל הדגישה בפניהם את אחרויותם לסקר גם את קולות השלום ולא רק את קולות המלחמה. 

https://www.youtube.com/watch?v=a2kCgaynWA8 – דקה 49:00

 

https://www.youtube.com/watch?v=Z1MZxUyZHDY – דקה 47:05

 

https://www.youtube.com/watch?v=MqTBXRLbx8g – דקה 49:30

 

ניתן לצפות בהקלטות של רוב הפאנלים שהתקיימו בפסטיבל בערוץ היוטיוב שלו. אני ממליצה על כך בחום מכיוון שהיו פאנלים מאוד מעניינים לכל אורכו.

https://www.youtube.com/@journalismfest 

התוכנית המלאה של הכנס נמצאת כאן: 

https://www.journalismfestival.com/programme/