אני רעות, בת 25 מאורנית, סטודנטית לחינוך מיוחד ולימודי אפריקה באוניברסיטת תל-אביב. גרה כרגע בתל-אביב.
הצטרפתי לתנועה לפני פחות משנה, זה קרה בצורה די טבעית. חזרתי מתקופה של חצי שנה בחו"ל בתחושות קשות לגביי המתיחות במדינה. פיתחתי ביקורתיות ביחד עם רצון עז לעשות משהו ולחזק את הצדדים הטובים והיפים בישראל. זאת הייתה תקופה שנשמעו בעם המון ביטויים קשים של שנאה לאחר. חוסר הסכמה זה דבר אחד, דבר נפלא בעיני, אבל שנאה זו כבר בעיה קשה. זה מעוור. והיה נראה לי שכולם נהיו עיוורים. עד שראיתי את הסרטון ביו טיוב של תפילת האימהות עם הקטעים מצעדת התקווה והתרגשתי כי זה באמת נתן תקווה שלא כולם עיוורים. רציתי שזאת תהיה המדינה שלי, שזה מה שיראו בחו"ל ושזה מה שאני ארגיש בתור ישראלית – תקווה.
כשחזרתי לארץ לא הייתי צריכה להתאמץ, זה פשוט נחת עליי דרך חברה של הוריי שצירפה אותי לתנועה וכך הגעתי למפגש פתיחה של תא הצעירות במאי האחרון! שם כבר התאהבתי קשות. ישבתי במעגל עם בנות שאני לא מכירה והרגשתי בבית.
כולנו אמרנו מה שקשה לצערי להגיד היום בקול רם: אנחנו רוצות שלום, אנחנו מאמינות בכוח הנשי ואנחנו רוצות לעשות שינוי. משם העניינים התגלגלו, הפכנו לקבוצה מגובשת, אירגנו עוד מפגשים של צעירות, פתחנו דף פייסבוק ואינסטגרם, הקמנו צוותים ולאט לאט התא הלך וגדל. היום אנחנו מונות כ-400 צעירות פעילות ומעל 1000 עוקבות ויש לנו תאי סטודנטיות פעילים בירושלים, באר שבע ותל אביב, ובקרוב גם בצפון:)
בתא הצעירות התחלתי כאחראית על האינסטגרם ואז השתלבתי בצוות האסטרטגיה ובהגדלת התא באמצעות ארגון מפגשי חשיפה, טלפונים למתעניינות ועמידה בדוכני הסברה בפסטיבל יערות מנשה. החלום שלי מאז שהצטרפתי לתנועה היה להביא אותה לאוניברסיטה כדי שכמו שעשתה שינוי טוב אצלי, כך יקרה לעוד הרבה סטודנטיות וסטודנטים ונוכל גם להגיע למגוון רחב שקיים באוניברסיטה.
כך פניתי לאגודת הסטודנטים והתחלתי בהליך איסוף חתימות ביריד מעורבות חברתית שהתקיים באוניברסיטה וההיענות הייתה מדהימה!
בתכנון מפגש שיח, הקרנת הסרט על נשות ליבריה והשתתפות בשבוע האישה של האגודה!
יש עוד הרבה עבודה עם הצעירות אבל מדהים לראות את ההתקדמות שעשינו ולחשוב כמה עוד אפשר:))
אני מקווה שהחיידק הזה שנקרא נשים עושות שלום רק יילך וידביק עוד ועוד נשים ואנשים ושיום יבוא ונזכה גם לחיות כאן בשלווה ובשקט עם שכנינו, אמן.