יוזמות הצעת חוק "חלופות מדיניות תחייוזמות הצעת חוק "חלופות מדיניות תחילה" טוענות כי טרם המלחמה הן ערכו כנסים, מפגשים וחוגי בית, ניסו לקדם הצעת חוק ואף נפגשו עם עשרות חברי כנסת מרחבי הקשת הפוליטית, שאמרו להן: "אתן צודקות". אלא שלמרות הכול – דבר לא השתנה, והנורא מכל לא נמנע | טור דעהלה" טוענות כי טרם המלחמה הן ערכו כנסים, מפגשים וחוגי בית, ניסו לקדם הצעת חוק ואף נפגשו עם עשרות חברי כנסת מרחבי הקשת הפוליטית, שאמרו להן: "אתן צודקות". אלא שלמרות הכול – דבר לא השתנה, והנורא מכל לא נמנע | טור דעה
בימים האחרונים מתפרסמים דיווחים, טורים ופרשנויות על מחדלי 7.10. גבוה ברשימת המחדלים נמצאת העובדה שהקצינים והגנרלים סירבו להקשיב לנשים: לא הקשיבו לתצפיתניות שהכירו את הגזרה והזהירו מהסכנות, ולא הקשיבו לקצינות המודיעין שהתריעו בחריפות על תוכניות חמאס. לביטול ולזלזול הללו היה חלק משמעותי במחדל המודיעיני והמבצעי הבלתי נתפס של אותה שבת שחורה.
גם אנחנו צפינו, גם אנחנו התרענו. גם לנו לא הקשיבו. לפני כארבע שנים, זמן מה לאחר פרסום דו"ח מבקר המדינה על "צוק איתן", פרסמנו מאמר שבו כתבנו בין היתר, כך: "איך ייתכן, שהשגרה השברירית שבין סבבי לחימה אינה מנוצלת לחיפוש פתרונות ארוכי טווח? איך ייתכן, שהנושא אינו נמצא בראש סדר היום של המפלגות המתמודדות בבחירות? איך ייתכן, ששרי הקבינט אינם יושבים יום ולילה כדי לחפש פתרונות?".
….
כבר שנים רבות שאין דיונים אסטרטגיים ולא נעשית עבודת מטה מסודרת במטרה לחפש וליזום פתרונות מדיניים. בעקבות כך, קידמנו את חוק "חלופות מדיניות תחילה" – חוק שנועד לחייב את מקבלי ההחלטות להקצות משאבים של זמן, קשב וכוח אדם לבחינה ולפיתוח של חלופות מדיניות, בשגרה ובחירום. פיתחנו מנגנונים שמטייבים תהליכי קבלת החלטות במטה לביטחון לאומי ובקבינט המדיני בטחוני, לצד מנגנוני דיווח ובקרה בוועדת חוץ וביטחון. לצד זאת, דרשנו שילוב נשים בתהליכי קבלת ההחלטות.