על שום היותנו מפוזרות על פני שטח נרחב, ובאות מהרבה יישובים קטנים רובם חקלאיים…
ניראה אך טבעי לקרוא לנו "קולחוז", כדי לזכור ולהזכיר לנו בכל עת את כל היישובים המרכיבים אותנו.
מחוז קולחוז כולל בתוכו את:
דרום רמת הגולן עם נציגות ממג'דל שאמס.
גליל תחתון, כולל עילבון ומע'ר.
טבריה,
עמק הירדן על כל יישוביו,
עמק המעיינות על כל יישוביו.
כמה מישובי מועצה אזורית גלבוע.
בית שאן בהתגבשות.
זהו מחוז המורכב מהמון יישובים קטנים וחלק גדולים, דבר המצריך התייחסות אירגונית מיוחדת. המחוז תוסס בעשייה, בחלקה פעילות שנעשית בכל המחוזות וחלקה ייחודית למחוז שלנו.
- עמידה בצמתים בכל יום חמישי האחרון בחודש בצמתים הבאים: צמח, בטבריה: ככר ברקו וככר ביג בשיכון ד'. הגשר הרומי בצומת הכניסה לבית שאן, מדי פעם בצומת הקיבוצים ליד עין הנציב, צומת יששכר, עילבון, צומת כפר תבור. לבושות בלבן ובטורקיז עם השלטים. מנפנפות לשלום לנהגים, זוכות מחד בצפירות עידוד ומאידך באצבע משולשת לאות בוז.
- מכינות עם אוכלוסיות שונות פריסות שלום.
- נוסעות לכנסת,
- ב- 6.3 ביום האישה, הייתה לנו נוכחות גדולה במפגש ובביקור בשוק מחנה יהודה.
- מקיימות קשר עם נשות עילבון הנוצריות והמוסלמיות. קשר שכלל השתתפות באירועי קריסמס.
- ב-9.3 התקיימה פגישת הכרות מרגשת עם נשות מע'ר הדרוזיות. הבנו את כאבן, בניהם משרתים ומסתכנים בצבא כמו בנינו, אך כשהדרוזים משתחררים מחכה להן מציאות שונה משל בנינו. בסיום המפגש חלק מהנשים הצטרפו לתנועה.
- ב- 11.3 הצגת הסרט על נשות ליבריה בבני יהודה שבדרום הרמה, היה מפגש ודיון מרתק ומרגש.
- חוג ללימוד ערבית מדוברת מתקיים אחת לשבועיים בימי שישי בבית ההסתדרות בטבריה, עם המורה המתנדבת חנה מיטא מעילבון. במקביל התנדבה מירי מנור מטבריה ללמד עברית מדוברת בעילבון.
- ב- 13.3 נפגשנו נשות עמק המעיינות עם ראש המועצה האזורית שלנו בתקווה להגביר את שיתוף הפעולה, ולשתף יותר נשים בתפקידי המועצה. למדנו לדעת שנשים רבות נושאות תפקיד במועצה, אך במליאה הרוב גברי שלא באשמתו. כמו כן הבנו את הקשיים והמגבלות שיש לו בעת הזו של שנת בחירות. קיבלנו הבטחה שיגביר נוכחותו באירועים גדולים אם וכאשר יתקיימו במועצה שלנו וייתן אוטובוסים להסעות מקומיות כשנצטרך.
- גולת הכותרת של פעילותנו בחודש האחרון הייתה הפגישות עם יישובי ההר בשומרון, קשר שמתקיים ומטופח ע"י רינה רייך גלר.
תחילתו של הסיפור בחודש שעבר: מעשה באיש יקר שמו יעקב ליבי, תושב שילה, שנסע מקרית שמונה לביתו לאורך כביש 90, ראה את נשותינו בלבן עם הצעיפים בטורקיז והתרשם מהשלטים: ימין מרכז ושמאל דורשות הסכם מדיני. החליט לעצור בגשר הרומי ולפתוח בשיחה עמנו. המשך הקשר היה עם רינה רייך גלר, אוטובוס מאתנו יצא לטיול בשומרון בהדרכתו של יעקוב ליבי, במהלך הטיול קיימנו דיון עם נשות עופרה, עלי זהב ושילה. בשיחה זו בעיקר הקשבנו ולמדנו להכיר את התושבים, אישית, כמי שהייתה לה סטיגמה מוגדרת מאוד על המתנחלים, הרגשתי שהסטיגמה נסדקת מעט. במהלך השיחה החלטנו על ביקור גומלין.
במסע לשומרון ביקרנו בעופרה, בשילה החדשה ובשילה העתיקה, ביקרנו ביישוב שהקימו בוגרי נוער הגבעות בשם 'עדי עד' והבנו שהם לא רק דוהרים על הגבעות.
ב- 7.3 התקיים ביקור הגומלין אצלנו בדגניה. הקשבנו לסיפורי המקום ההיסטוריים בהנחייתה של תמר גלאי שרי, ביקרנו את הטנק המוצב בכניסה לדגניה, טנק שלאחרונה הופיע בתקשורת ונקשרים אליו סיפורי גבורה. התמקדנו באום ג'וני, והמשכנו במעגלי שיח בניצוחה של רינה רייך גלר במועדון של דגניה. הדיון במעגלים היה בהנחיית נשים מהקולחוז ומהשומרון. הדיון היה פורה, יצאנו בהרגשה שעשינו עוד צעד שהעמיק את הקשר, את ההיכרות וההבנה שלנו אחת את השניה.
עכשיו מעניין איך יהיה המשכו של הקשר ואיך יתקדם התהליך בינינו. הבנו שגם אנשי השומרון מעוניינים בהסכם מדיני ויש לחלקם גם רעיונות ליישום שכבר מדוברים. בסיומו של הביקור, אנשי השומרון הוזמנו ע"י אורנה שמעוני לבית אייל והתרגשו שם מאוד.
- ב- 22.3 נשתתף באירוע תרבותי בכנסייה של מוקיבלה, האירוע נקרא: "חיים ומנגנים ביחד", ע"פ התכנית תופיע שם תזמורת משותפת של ערבים ויהודים מכל הארץ, המעודדת עשייה מוסיקלית משותפת. התזמורת תנגן עיבודים מקוריים בסגנון המשלב מוסיקה קלאסית, מזרח ומערב.
- אחרי כל פיגוע עם נפגעים, מתארגנת קבוצה שנוסעת לניחום אבלים.
חוץ מכל האמור לעיל, אנחנו רכזות היישובים הרבים במחוז, נפגשות אחת לחודשיים או לפי הצורך, מקבלות דיווח מתמר על הנעשה בתנועה ומגבשות את המשך דרכינו. למפגשים שלנו כל אחת מביאה תקרובת והחגיגה גדולה. בין לבין מעבירות מידע בוואטסאפ שמאוד פעיל אצלנו. אנחנו מונות 50 בקבוצת הליבה ויש כ-550 רשומים ורשומות. וואו.
חג אביב שמח לכולנו.